Anders kijken, anders denken, anders doen!

"We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them" - Einstein

Over CoachRijk

"Als je doet wat je leuk vindt hoef je nooit te werken."

Coachen (én trainen) is wat ik graag doe, Ron de Rijk is hoe ik heet, dat maakt CoachRijk.

Ik zie het als mijn persoonlijke missie om coaching 'normaal te maken'. Binnen het bedrijfsleven is coaching steeds gebruikelijker, maar net zo handig als het is om binnen je werk op weg geholpen te worden met vraagstukken waar je zelf niet uitkomt, is dat met privé vraagstukken net zo.

Mijn werkend leven heeft geheel in het teken gestaan van werken met mensen. Of het nou als ober in de horeca, als groepsleider op een internaat, als reisleider op vele reizen wereldwijd of als (project) manager van kleinere en grote afdelingen was, altijd draaide mijn werk om mensen. Met een achtergrond in de psychologie en grote interesse in 'dé mens', ben ik me vanaf 2008 full time gaan richten op coaching en training. Dat doe ik als intern trainer en coach bij een zakelijke dienstverlener en sinds 2016 ook daarbuiten.

Wat ik als coach meebreng - naast veel werkervaring en een gezond portie levenservaring - is een 'kritisch' luisterend oor, relativeringsvermogen, humor en vooral een groot inlevingsvermogen, wat jou helpt om je begrepen te voelen. Maar met begrip alleen schiet jij niet veel op en daar heb je ook geen coach voor nodig. Je komt om verder geholpen te worden. Dat bereiken we door in een aantal gesprekken de focus te verleggen van wat niet lukt naar wat wel zou kunnen lukken, jou te helpen om de situatie anders te bezien en te benaderen en door je vervolgens ook de stappen te laten zetten die je werkelijk verder helpen.  

Of ik daarmee voor jou de goede coach ben is op voorhand niet te zeggen. Dat zal vooral afhangen van 'een klik', een klik die nodig is om open, eerlijke en soms confronterende en emotionele gesprekken te kunnen voeren. In een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek (c.q. intakegesprek) ervaar je of je met mij de klik hebt (en andersom), om vervolgens te bepalen of je met mij een coachtraject aan wilt gaan.

Het beroep van coach is geen beschermd beroep, wat maakt dat iedereen zich coach mag noemen, zoals ik dat zelf ook doe. Wellicht vind je het echter belangrijk te weten dat ik als coach wel degelijk ben opgeleid tot een Stir erkend Professioneel Coach . Daarnaast ben ik erkend Insights Discovery Practioner.

In een coach / coachee relatie ben jij echter de belangrijkste speler, ik leer je graag kennen!